kabouterplankjes

Bouwen, eindeloos bouwen met 200 kabouterplankjes: KAPLA. Miquel maakt een boomhut ervan, die steunt op slechts vier rechtopstaande plankjes (het geheim zit volgens de bedenker in de verhouding van een plankje: 1:3:15). Hij bouwt er een boomhut naast en verbindt de twee met een brug, waar hij zelf op staat in een playmobielversie. De boomhut wordt hoger, wordt een huis waarin drie babies liggen te slapen, beschermd door 3 plankjes, waardoor ze er niet uit kunnen vallen.

Ondertussen heeft Emma een aantal plankjes achter elkaar gelegd, tot in de bek van een slang die opgekruld ligt als een spiraal: een doolhof. Helaas, als zij gaat staan, stoot ze per ongeluk tegen een boomhut-plankje van Miquel. De instorting was wel mooi om te zien… En Miquel begint onmiddellijk aan een nieuw gebouw. "We willen straks wel 1000 plankjes!"

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord