het tinnen soldaatje

De dag begon met een teleurstelling: we hadden om 9.00 uur afgesproken bij het zwembad, maar het zwembad bleek dicht. Gelukkig hadden Emma en Miquel skates bij zich, zodat ze op de skatebaan vlakbij zich uit konden leven. Met ons gymonderwijs zit het wel goed…In de diepste kuil kon Miquel er op zijn skates niet uitkomen, maar rennend lukte dat prima, zelfs met een sprong.

Zwembad dicht, maar gelukkig een veel groter zwembad vlakbij: de zee. Onderweg naar het strand kwamen we langs de sprookjesbeelden aan zee. Een permanente beeldententoonstelling bij het museum Beelden aan Zee, met enorme figuren die een aantal sprookjes verbeelden. Een ervan was het tinnen soldaatje, dat samen met de ballerina spannende avonturen beleeft. Vooral de kleine mannetjes (een probeert het slot waarmee Gulliver geketend is door te zagen) waren erg geliefd. "Ik zou ze wel als echte kleine vriendjes willen hebben", zei Miquel.

De duik in zee was heerlijk fris. Toen we terugliepen over het strand vond Miquel (weer) allerlei bijzondere dingen: een krabbepoot en -schild, een stuk hout, een fles, een jerrycan vol water met een zeebeestje erin, meeuwenveren… Hij heeft een juttersoog. Yanna liep mee met de duim in haar mond. Het was, ondanks de aanvankelijke teleurstelling, een heerlijke ochtend buiten geworden.

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord