broodjes bakken

Een van de leuke dingen op een dag is het moment dat we samen gaan eten. Meestal valt dat vrij vroeg, want de kinderen hebben al snel honger. Vorige week hadden we broodjes gebakken ná de lunch, maar vandaag begonnen we daar om half tien mee, zodat we om kwart voor twaalf met versgebakken eigen broodjes aan tafel konden gaan. Smullen!

Gezellig om zo met z’n allen aan tafel te zitten, even tijd om te kletsen, te bedenken wat we verder nog willen doen. "Ik wil wel een keer naar een restaurant", zei Emma. Marty dacht meteen aan pannenkoeken, Miquel aan Grieks eten. "Waarom gaan we niet zelf een restaurant maken, en nodigen we de ouders uit om te komen eten, een keer tussen de middag?" Dat leek iedereen een goed idee, dus dat gaat zeker komen.

Voor en na het eten werd er veel met de lego gespeeld, de kapla en het poppenhuis. Grappig dat je na twee weken al patronen ziet ontstaan: waar iemand het liefst mee speelt, met wie en hoe. Zita vindt de dieren erg leuk en maakt daar hele verhalen mee, in haar eentje, en af en toe met haar broertje of zus. Ruzie, ‘ik verveel me’ of ‘wat moet ik doen’, ik heb het nog niet gehoord.

Het broodjes bakken op vrijdag houden we erin, want samen genieten van je eigen broodjes is een van de momenten waarop je denkt: wat een heerlijke school!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord