Proefjes en stokken

Woensdag 28 januari. Ha, de proefjestafel staat. Vanmorgen gaan de kinderen met Myriam ingredi├źnten kopen hiervoor. Ze hebben zelf een lijstje gemaakt met spullen die ze denken nodig te hebben: deodorant, glassex, zeep, jam, buisjes en maatbekertjes, stiften. Volbeladen komen ze terug en gaan meteen aan de slag. Een stift wordt gesloopt om water paars te kleuren. Daarin wordt flink veel deodorant gespoten, even schudden en… het dopje van de reageerbuis plopt er zomaar af. Dat is iets om buiten mee te experimenteren.

Intussen is Mees gearriveerd met zijn 2-buis-blaaspijp met vizier, thuis gemaakt en vandaag mee naar school genomen. De anderen kijken bewonderendd, gaan hun eigen pvc-buizen upgraden met verf en rood plakband. De buis blijkt meestal geen blaaspijp, maar een zwaard. Zo sterk zijn deze buizen niet, dus de meeste zijn al gesneuveld, of een stuk kleiner geworden. Met scherpe punten: ‘een mes’, zegt Robin. Ze stoeien op de nieuwe judomatten (zonder blaaspijp), spelen buiten en met de kapla. Zo gaat een dag snel voorbij.

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord