Oorlog voeren

Vrijdag 19 maart. Jongens, die houden van wapens (stokken) en ermee vechten. Nu spelen ze de tweede wereldoorlog. Ze kiezen wie zijn, aan welke kant ze staan, met wie ze samen willen vechten. Ze maken bondgenoten. Ze schieten met hun stokken, en maken afspraken wanneer je weer levend bent ‘1x langzaam tot 20 tellen.’ Ze rennen door de tuin en door de speeltuin, houden zich schuil achter bomen en springen opeens te voorschijn. Veel tijd besteden ze aan het uitleggen van zelfgemaakte afspraken, het tot overeenstemming komen wanneer het even niet goed is gegaan, het kiezen van de partijen. Ze doen het zelf en hebben ons er niet bij nodig. Wij kijken en denken, ja, dit is leren!

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord