Poep in m’n boekje!

Woensdag 15 september. Hoe leuk is het hakken en plakken! Yanna en Paula worden 's avonds thuis voorgelezen. Marty leest de titel: Pim zoekt de schat. Dan mag Paula: Met haar vinger wijst ze de woorden aan en zegt: Pim-zoekt-de-schat. Nu Yanna: "Je moet gewoon niet nadenken bij het hakken en plakken, kijk maar." Ze hakt de zin in stukjes en zegt dan heel snel: Pimzoektdeschat. Het hakken en plakken is bedoeld te leren analyseren (welke klank hoor je bij welk teken) en te synthetiseren (welk woord vormen die lettertekens samen?)

Dan Tycho. In zijn klik-klak-boekje stopt hij veel nieuwe letters, hij kan ze allemaal lezen dus mogen ze erin. De oe, de aa, de oo in het midden. Een p vooraan en een p achteraan. Hé ik heb p-oe-p, poep! 's Middags onderweg in de bakfiets zegt Myriam: "Ik ruik poep." Een kind kijkt onder zijn schoen. "Ik had poep in mijn boekje", zegt Tycho. Dat moet hij wel even uitleggen…

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord