Pootje over

Dinsdag 9 november. “Dit is echt mijn geluksdag. Ik heb de stap-over geleerd van Stephanie en nu kan ik het!”, zegt Marieke. Vanmorgen hebben we met bijna de hele groep geschaatst op de Uithof. Wie wilde kon les krijgen van Stephanie of Emma. Als je dat niet wilde kon je vrij schaatsen, of schaatsspelletjes spelen met Saskia. Sommigen waagden zich al snel op de ‘echte’ baan om zo hard mogelijk rondjes te schaatsen. Emma natuurlijk (een fanatieke schaatster), Robin, en Zita samen met Stephanie. Marieke oefent eerst op de ijsbaan in het midden en gaat dan wat ze geleerd heeft toepassen op de grote baan. Na ruimt een uur (met een pauze met heerlijke oliebollen van Irene en pepernoten van Freek en Deyk), trekt ieder moe maar voldaan zijn schaatsen weer uit. Heleen, Mya en Jaidyn hebben los geschaatst en durven steeds meer. Pepijn liet zien hoe soepel en snel hij gaat. Veel anderen zaten elkaar achterna en toonden daarbij hun behendigheid in omdraaien, stoppen en snel een andere kant op gaan. Zo zie je dat een tweede keer schaatsen (vorige week waren we voor het eerst gegaan) effect heeft op ieders techniek en vaardigheid.

“Nu willen we lasergamen”, zegt Mees (dat kun je namelijk ook doen op de Uithof). “Organiseer het maar”, zeg ik.

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord