Struinen en handbreien

Woensdag 26 januari. Al lang niet meer gedaan: met kinderen door het bos lopen en eigen paadjes zoeken en vinden. Vandaag gebeurt het wel, met Robin en Freek. Eigenlijk zouden we gaan rennen als oefening voor de CPC, maar ik ben mijn schoenen vergeten en Robin heeft zin om te struinen: ‘lekker struinpaadjes zoeken, klimmen, dingen ontdekken…’ We beginnen met een zanderig paadje omhoog tussen de struiken: “In de zomer moet je oppassen, dan zitten hier allemaal brandnetels”, zegt Robin. Het pad naar beneden zit vol prikstruiken, tja, dat hoort bij struinen. We vinden een klimboom, zien een spinnetje, een Vlaamse gaai en een bonte specht (dankzij Robin). Dit gaan we vaker doen!

’s Middags open middag met onder andere een meisje van 8 dat komt kijken. Wij zijn bezig met breien en haken. Zij kan handbreien en wil dat wel aan ons leren. Een uurtje later zitten wij met handgebreide kettingen of sjaaltjes en veel goede idee├źn voor nieuwe sieraad-ontwerpen. Dank je wel, Sanne!

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!
Nog geen reacties.

Geef een antwoord