Schrijf-zing-speel

Maandag 21 maart. En nu is het echt lente! Hoewel ik nog wel met handschoenen aan op de fiets zat, vanmorgen om 7 uur. Spullen klaargezet (dit gaat ook steeds sneller), boodschappen gedaan met 4 kinderen (allemaal hun eigen karretje en hun eigen spulletjes, eerlijk verdeeld), snelle schoolkring met goede idee├źn voor eerste schoolweek volgend jaar (kamperen op school!). En zo ging het door, deze dag, een vloeiende beweging van samen spellen en even oefenen voor de Cito (wat konden ze dat snel en goed, tekst lezen en opgaven maken), lekker lunchen met wel 5 boterhammen, zingen met de jongsten. Over golven natuurlijk, het thema van deze periode. We pakten de grote lap van parachute-stof erbij en maakten daar golven mee, waar ze om de beurt onderdoor mochten kruipen. We zongen het liedje ‘golven golven golven van de zee, de zee is groot, de zee is zout, zee, zee, zee’. Heerlijk meegenomen worden in de golven, op de maat van het liedje. De golven gingen door in de themales: een korte uitleg van Irene over het ontstaan van een tsunami (waarover ze een muurkrant maakt) en daarna golven tekenen, ieder op zijn eigen manier, met verf of krijt, stift of potlood. Wat een fijne dag!

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord