Grrr…roosters

Maandag 3 september. Al twee weken zijn we aan het puzzelen om de roosters voor alle kinderen in orde te krijgen. Het aanbod ligt er, leerlingen hebben zich ingeschreven, dus is het klaar, zou je denken. Maar dan begint het pas. Voor leerlingen, zeker de nieuwe, is nog niet precies duidelijk hoe het werkt. Waar hebben ze zich ook alweer voor ingeschreven? Hoe laat moeten ze waar zijn? Goed zoeken op het rooster – waar iedereen op staat- om het te kunnen vinden. We moeten ze een beetje helpen, dus: schrijf in je agenda welk vak of welke activiteit je wanneer hebt. Maar als je nog geen 9 jaar bent en geen agenda hebt, wil je ook weten wat je wanneer gaat doen. Oplossing: wij maken voor deze kinderen een persoonlijk rooster, waar alleen hun eigen tijden en activiteiten op staan. Dat helpt en werkt en wij denken verder na wat wij  kunnen faciliteren en hoe, om de ontwikkeling van onze leerlingen te ondersteunen.

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord