Ondertussen in de speelruimte

Vrijdag 21 juni. Heerlijk om een dag in de speelruimte door te brengen. Vandaag zijn er twee wenkinderen: Kyra van 3 en Laila van 5. Zij vinden het prettig om in een eigen ruimte te kunnen kijken, puzzelen, spelen.┬á Op zo’n dag gebeurt er in deze ruimte van alles. Aan de grote tafel in het midden wordt getekend en gepuzzeld. Een jongen die het ergens anders te druk vindt, komt hier even werken. Een ander kijkt wat hij doet en helpt hem spontaan. Tycho (8) leest Artemisia (3) voor. Kyra speelt met de kikker-handpop. Op een fatboy leest een meisje. Er wordt gebouwd met lego en met kapla. Het is rustig en tegelijkertijd geanimeerd, omdat er zoveel tegelijk gedaan wordt door al die verschillende mensen.

Ooit dachten we dat we misschien een leeftijdsgrens in moesten stellen voor deze speelruimte. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar? Later bedachten we dat degenen die hier binnenkomen, hier ook willen zijn en spelen en dus dat iedereen welkom is, ongeacht de leeftijd. We zien nu dat het werkt.

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord