Soms is er maar weinig nodig om heel veel plezier te hebben

DSC00751DSC00708DSC00709

Dinsdag 27 september. In de zon met ons ontbijt. Een bakje yoghurt met muesli en fruit, gebakken ei, tosti’s, thee, koffie. We zitten en genieten. De kinderen spelen. Er is al veel georganiseerd …  zullen we deze ochtend gewoon blijven zitten en iedereen lekker zijn gang laten gaan? Spellen staan op het programma:  waterpoepen, zaklopen, ei-lopen, kratjes veroveren, samen op een ski. We zitten lekker, maar staan toch op. Een kwartier later staat alles klaar. Serieus en enthousiast wordt er samengewerkt, gespeeld, gevochten om de spullen uit het krat, gesprongen in de zakken, heel geconcentreerd gelopen met een rauw ei op een lepel of met een fles vol water tussen de benen. Succes in de zon. Blije gezichten. Weinig moeite voor veel plezier.

Dan staat de lunch alweer klaar. Het is ongelooflijk dat er iedere dag zoveel lekkers is. Vandaag nasi met verse kruiden, geraspte wortel, gebakken champignons. We zitten en genieten.

casino table games

Naar Klimrijk om te klimmen, hoog tussen de bomen. Bange kinderen worden blije kinderen als ze de tocht hebben volbracht. Stoer. Kijken en foto’s maken, als ze overvliegen over de kabel, hangend op hun kop. Appels en bananen en terug nog een ijsje. De dropping wordt voorbereid. Daan wil wel de hele nacht lopen. Samen met Roeline verken ik de weg. Een kruispunt in Riethoven lijkt een goed beginpunt. Als je snel bent is het ruim een uur lopen. Dat komt nog. Nu is er disco, straks is er vuur. Ik leg zo de twee allerjongsten die er nog zijn in bed, vijf en zes jaar oud. Ook zij genieten van dit kamp voor iedereen.

Vind je dit een leuk bericht? Deel het!

Over Claartje

Mede-oprichter van De Vrije Ruimte, school voor natuurlijk leren. Iedere dag genieten!

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Nog geen reacties.

Geef een antwoord